oktober 20, 2021

Venus Williams

venus williams

Få tennisstjärnor är lika meriterade som Venus Williams från USA. Hon har varit världsetta i elva veckor och har 49 titlar totalt, 22 färre än hennes lillasyster Serena. I head-to-head matcher leder Serena med 16-11.

Uppväxt och karriär

Venus Williams föddes i soliga Kalifornien 1980. Familjen flyttade till Florida när Venus var tio. Målet med flytten var att få tjejerna Venus och Serena att träna på Rick Maccis tennisskola. Till skillnad från de flesta andra tennisstjärnorna har Venus spelat rätt få juniorturneringar. När hon var elva, fattade pappan Richard beslutet att sluta skicka systrarna till USTA:s Junior Tour-tävlingar. Han ville få Venus och Serena att fokusera på skolan istället samt försökte skydda dem från rasdiskriminering.

Nu, tjugofem år senare, går det att säga att Richard hade rätt. Venus har sju Grand Slam-titlar i singel, fjorton i dubbel och två i mixed, fyra OS-guld och seger i Fed Cup.

Spelstil

Venus spelar aggressivt från baslinjen, är bra på volley och har ”vingspann” på 1.85 meter, betydligt mer än genomsnittet. Just därför har hon lyckats bäst i Wimbledon av alla Grand Slam-turneringar. Dessutom har Venus Williams en av snabbaste servar på WTA-touren.

Odds och betting på Venus Williams

Odds på Venus Williams går upp ju äldre hon blir. Nu när hon har 36 år fyllda, skulle hon kunna ställa upp på ITF Seniors Circuit. Venus är inne på sin tjugonde säsong på WTA-touren och hon är fortfarande bra. I år nådde hon semin i Wimbledon och fick ett OS-silver i dubbel i Rio. Betting på Venus är smart om hon spelar på gräs. Där är hon betydligt bättre än på andra underlag. Hennes ålder är mindre viktigt när poängen avgörs fort.

Privat

Under sina 20 år som proffs har Venus Williams hunnit tjäna en enorm summa på över 34 miljoner dollar. Hon investerar dessa pengar i olika företag och skriver böcker. Tillsammans med Serena är Venus delägare i NFL-klubben Miami Dolphins. Hon har även släppt en bok som heter Come to Win.

Venus är vegan och lider av Sjögrens syndrom, en sjukdom som gör dig trött och gör att dina kroppsvätskor produceras i för liten mängd.

Snabbfakta

Ålder 36
Land USA
Högsta ranking 1
Nuvarande ranking 6

2017 Copyright - Tennistipset.com