november 27, 2021

Gael Monfils

gael monfils

Cirkusartisteri är inte något främmande för fransmannen Gael Monfils. Genom åren har han showat för publiken och spelat underhållande tennis. Han har också samlat på sig 6 ATP-titlar genom karriären och nått 19 finaler. Med så många finaler, borde det vara dags för Monfils att vinna sin första Grand Slam-titel.

Uppväxt och karriär

Gael Monfils växte upp i Paris, Frankrike. Han föddes 1986 och bekantade sig med tennis redan som 2-åring. Hans pappa Rufin, var en professionell fotbollsspelare som tidigt såg hans talang för bollsport. Monfils dröm var att bli lika bra som Yannick Noah. Hans juniortid gav mersmak till den drömmen och fransmannen vann alla Grand Slam-tävlingar, förutom US Open. Under samma år hann Monfils också känna på Challenger och ATP-nivån. Övergången till proffstouren gick fort och som 19-åring vann han sin första ATP-titel i Sopot, Polen. I slutet av året var fransmannen rankad 30 i världen. Han har sedan dess varit en stabil topp 20-rankad spelare, som dessvärre varit skadad ofta. Trots det, har han lyckats komma tillbaka till världstoppen och haft ett bra år 2016, med bl.a. seger i Citi Open, Washington.

Spelstil

Monfils största vapen är forehand. Fransmannen är en kontraspelare som kan dominera baslinjespelet när han känner för det. Han servar bra och rör sig mycket fort på banan. Monfils kan också skifta bolltempo och slag.

Odds och betting på Monfils

Det är inte lätt att förutspå Monfils när han spelar. Många gånger verkar han vara i kontroll, för att sedan tappa fokus. Det i sig gör att hans odds varierar. Hans turneringssegrar är främst hämtade från hardcourt-tävlingar. Monfils har dock förlorat alldeles för många finaler, för att han ska vara spelvärd som turneringsvinnare.

Privat

  • Om Monfils inte hade spelat tennis hade han valt basket.
  • Brukar dansa ibland på banan när han vinner.
  • Hans smeknamn är ”sliderman”, eftersom han glider efter bollarna på banan.

Snabbfakta

Ålder 30 (född 1986)
Land Frankrike, bor i Trélex, Schweiz
Högsta ranking 7
Nuvarande ranking 12 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com