oktober 20, 2021

Roberta Vinci

roberta vinci

Italienskan Roberta Vinci har länge varit en duktig dubbelspelare utan större framgångar på singelsidan. Hon har klarat en karriär Grand Slam i dubbel 2014. Vincis första stora final är US Open 2015. Sedan maj 2016 är den 33-åriga Roberta sjua på världsrankingen, hennes bästa resultat någonsin.

Uppväxt och karriär

Roberta Vinci kommer från en helt vanlig italiensk familj från sydstaden Taranto i Apulien. Hennes pappa är revisor och mamman är hemmafru. Vinci började spela tennis som sexåring och debuterade i WTA-sammanhang åtta år senare, 1997. Under sina första proffsår satsade hon hårt på dubbel där hon spelade i par med Flavia Pennetta, samma spelare som hon nästan två decennier senare förlorade mot i US Open-finalen.

Under sin karriär har Roberta Vinci tjänat tio miljoner dollar i prispengar. Mest pengar har kommit in för hennes bästa säsonger i dubbel mellan 2012 och 2014.

Spelstil

Vinci spelar med enhandsbackhand och har allt som en bra dubbelspelare behöver. Hennes korta längd, bara 163 centimeter, verkar inte vara ett problem, om man tittar på resultaten. Roberta Vinci är känd för sin backhandslice och bra rörelse på banan.

Odds och betting på Vinci

Vi rekommenderar dig inte att spela på Vinci. Hennes resultat beror en del på hur mycket tålamod hennes motståndare har. Oftast är det juniorspelarna som blir trötta på hennes defensiva backhandslice och börjar ta onödiga risker. Betting på Roberta Vinci går att försvara om hon möter en oerfaren spelare. Tänk även att italienskan brukar prestera bättre i US Open än i andra Grand Slam-turneringar.

Privat

Roberta Vinci bor kvar i södra Italien. För några år sedan har hon flyttat till Palermo som ligger 600 kilometer från hennes hemstad Taranto. Hennes coach heter Francesco Cina. Hon är förtegen om sitt privatliv, precis som en del andra spelare på WTA-touren. Det enda vi vet att hon och Sara Errani är riktigt nära vänner.

Snabbfakta

Ålder 33
Land Italien
Högsta ranking 7
Nuvarande ranking 7
Titlar 10 WTA-titlar i singel och 25 i dubbel, 4 segrar i Fed Cup och karriär Grand Slam i dubbel

2017 Copyright - Tennistipset.com