oktober 20, 2021

Timea Bacsinszky

timea bacsinszky

Under de senaste tjugo åren har det mesta inom schweizisk tennis handlat om tre spelare: Martina Hingis, Roger Federer och Stan Wawrinka. Timea Bacsinszky har varit i skymundan länge. 2015 fick den då 26-årige kvinnliga tennisspelaren från Lausanne äntligen sin genombrott.

Uppväxt och karriär

Bacsinszkys pappa Igor som jobbade som tennistränare tvingade henne att börja med tennis när hon var tre år. Både Igor och Timeas mamma, tandläkaren Suzanne, har invandrat till Schweiz från Ungern.

Hennes karriär har varit allt annat än framgångsrik fram till säsongen 2015. På tio långa år har schweiziskan aldrig ens nått fjärde omgången i Grand Slam-turneringar. Allt ändrades sommaren 2015 när Timea först lyckades nå semifinalen i Franska öppna och sedan även kvarten i Wimbledon. Med ca fyra miljoner euro i prispengar under sin karriär har Timea säkert sparat en del. Nu kan det vara dags att tacka sin pappa för det.

Spelstil

Bacsinszky spelar lika bra på alla underlag. Hon har tvåhandsbackhand och är känd för sin hårda serve. Timea är inte speciellt bra på volley. Hennes favoritunderlag är hardcourt. Hennes coach heter Dimitri Zavialoff.

Odds och betting på Bacsinszky

Undvik betting på Bacsinszky i Wimbledon och andra turneringar som spelas på gräs. Timea är ingen volleyspelare. Hennes serve är förvisso bra, men det räcker inte mot spelare som är någorlunda bra på att returnera. Odds på Bacsinszky mot grusspelare kan vara lockande, men även på grus är det en hög risk att satsa pengar på henne. Hittar du bra odds på Timea på hardcourt, kan det vara dags att lägga ett spel.

Privat

Enligt Timea själv hatar hon sin far för att ha varit för krävande under ungdomsåren. Bacsinszky fick inte göra det hon gillade. Allt handlade uteslutande om tennis. Nu umgås hon inte längre med Igor, men det mesta i Bacsinszkys liv fortsätter ha med tennis att göra.

Hennes idol var inte Martina Hingis, som man skulle kunna ha trott, utan Monica Seles.

Snabbfakta

Ålder 27
Land Schweiz
Högsta ranking 9
Nuvarande ranking 16
Titlar Inga stora titlar än. Fyra titlar totalt: Luxembourg Open 2009, Mexican Open 2015, Monterrey Open 2015 och Morocco Open 2016

2017 Copyright - Tennistipset.com