januari 17, 2022

Elina Svitolina

elina svitolina

Den 22-åriga ukrainskan Elina Svitolina coachas sedan 2014 av Iain Hughes. I februari 2016 har dessutom Justine Henin anlitats som tränarkonsult. Hittills har hon bara tjänat 2,8 miljoner dollar på WTA-touren. Hon är ny i topp-20 och har potential att nå topp-10 inom ett par år. Hon har redan varit världsetta, men på juniorrankingen.

Uppväxt och karriär

Elina Svitolina är född i kuststaden Odessa. Hon spelar tennis sedan barnsben. Elina debuterade på WTA-touren redan 2010, men hennes första matchvinster i Grand Slam-turneringar kom först 2013. Sedan dess har Elina hunnit med en del skrällvinster mot toppspelare inklusive Muguruza, Kerber och Kvitova. Dessutom har Svitolina vunnit fyra WTA-turneringar: två i Baku Cup (2013 och 2014), Marrakech Grand Prix 2015 och Malaysian Open 2016.

Spelstil

Svitolinas favoritunderlag är gräs, men det är grus som ukrainskan är bäst på. Det säger en del om hennes spelstil. Elina har allt som en bra grusspelare behöver. Hon kämpar till sig vinster utan att vara för offensiv. Svitolina är högerhänt och spelar med dubbelfattad backhand.

Odds och betting på Svitolina

Svitolina kommer säkert att fortsätta utvecklas som tennisspelare och uppnå nya framgångar, vilket gör betting på henne högattraktiv. Om du ser att odds på Svitolina är höga, speciellt om turneringen spelas på grus, kan det vara ett smart val att satsa några kronor på ukrainskan.

Privat

Elina Svitolina gillar wakeboarding, läsa böcker och kolla på fotboll. Hennes favoritförfattare är Nicholas Sparks (The Notebook, Dear John). Hon gillar Michael Jackson, Johnny Depp och Eminem. Svitolina bor i Kharkiv.

Snabbfakta

Ålder 22
Land Ukraina
Högsta ranking 14
Nuvarande ranking 23
Titlar 4 WTA-titlar, alla i kategorin International (250 000 dollar i prispengar)

2017 Copyright - Tennistipset.com