september 26, 2021

Roberto Bautista Agut

roberto bautista agut

I skuggan av Rafael Nadal och David Ferrer, har en annan spanjor smygit sig in bland de 20 bästa spelarna på rankingen. Roberto Bautista Agut är en bollsnål slitvarg som nått stora höjder de senaste åren på ATP-touren.

Uppväxt och karriär

Agut föddes i Castellón de la Plana, Spanien. Som 5-åring provade Roberto på tennis för första gången. Han var väldigt lovande i fotboll och spelade i Villareals juniorlag som tonåring. Det stod länge och vägde mellan fotboll och tennis, men till slut valde spanjoren tennisen. Som 18-åring var han rankad 49 på ITF-rankingen. Tack vare Spaniens stora utbud av tävlingar, kunde Agut stanna i landet och spela året runt. Även om han vann många Futures-tävlingar de kommande åren, tog det sex år innan Agut var rankad bland de 100 bästa i världen. Merparten av hans framgång kom från Challenger-tävlingar och tack vare dem kunde han spela mer ATP-tävlingar. 2014 kom hans genombrott, när han segrade i Stuttgart och s-Hertogenbosch. Spanjoren har sedan dess etablerat sig på ATP-touren och vunnit två titlar till i Sofia och Auckland, 2016.

Spelstil

Konstigt nog spelar Agut med flacka grundslag och lite toppspin. Serven är inte speciellt hård, men välplacerad. Han gör ytterst få ”unforced errors” och har ett extremt snabbt fotarbete. Trots att Agut håller ett ”eastern grepp” på forehandsidan, är det hans största vinnarslag.

Odds och betting på Agut

Generellt sett är spanjorer favoriter på långsammare underlag. Augut däremot, har vunnit sina titlar på fyra olika underlag. Han har dessutom nått fyra finaler på hardcourt inomhus. Även om spanjoren är högt rankad, är han ett bättre spelobjekt mot sämre rankade. Hittills har han haft svårt mot topp 10-spelarna.

Privat

  • Gillar hästar och rider gärna på fritiden.
  • Som ung grabb var David Ferrer hans stora idol.
  • Älskar att vandra i bergen tillsammans med familjens hundar.

Snabbfakta

Ålder 28 (född 1988)
Land Spanien
Högsta ranking 14
Nuvarande ranking 17 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com