november 27, 2021

Kei Nishikori

kei nishikori

Japansk tennis är hetare än någonsin. Med stora framgångar är Kei Nishikori spelaren som fångat landets intresse för tennis. I sin karriär har 26-åringen hittills vunnit 11 ATP-titlar, nått 8 finaler och vunnit OS-brons i singel. Nishikori har många år kvar på touren och är en av de stora utmanarna till stjärnduon Djokovic/Murray.

Uppväxt och karriär

Nishikori föddes 1989 i Shimane, på ön Honshu i Japan. Hans föräldrar gav honom ett racket för första gången när han var 5 år gammal. Sedan dess var det tennis som gällde för honom och i de tidiga tonåren blev han sponsrad av Sonys VD Masaaki Morita. Denna sponsring gav honom möjligheten att spela på Nick Bollettieri tennisakademi. Som 16-åring var Nishikori rankad 36 på ITF-rankingen. Tre år senare kom det stora genombrottet när han kvalade in i Delray Beach och vann huvudtävlingen. Totalt vann han åtta matcher i tävlingen och slog ut starka spelare som Florian Mayer, Sam Querry och James Blake. Även om Nishikori saknar en Grand Slam titel, har han varit en stabil topp 20-spelare de senaste fyra åren.

Spelstil

Japanen har en av de snabbaste fötterna på ATP-touren. Han har också ett starkt baslinjespel med forehand och backhand som främsta vapen. Serven är inte hård, men stadig och välplacerad.

Odds och betting på Nishikori

Med Nishikoris höga ranking är han ofta favorit i tävlingarna. Han har också vunnit fler finaler än han förlorat. Japanen är ett bra spelobjekt för den som vill vinna säkra bets i inledningsrundorna och  få mer betalt i semi och final.

Privat

  • Kei Nishikori har skapat en personlig mobilapp, som riktar sig till fansen.
  • Coachas av barndomshjälten Michael Chang.
  • En av ATP-tourens mest sponsrade och välbetalda spelare.
  • Har en stor fanbas på de sociala medierna.

Snabbfakta

Ålder 26
Land Japan
Högsta ranking 4
Nuvarande ranking 7 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com