januari 17, 2022

Milos Raonic

milos raonic

Kanada är inte kända för att producera toppspelare inom tennis. Milos Raonic är däremot spelaren som motbevisat det. Han har under sin karriär vunnit 8 ATP-titlar och nått 11 finaler. Efter att ha etablerat sig inom världstoppen, är 25-åringen en av de spelare som står på tur att vinna en Grand Slam-titel.

Uppväxt och karriär

Milos Raonic är en lång och stark spelare. Hans serve är hård och välplacerad. Raonic bygger också  upp sitt spel genom sitt nätattacker och starka baslinjespel. Han har dessutom en mycket bra dubbelfattad backhand.

Spelstil

Statistisk sett vinner Raonic mindre än hälften av finalerna han spelar. Hans höga ranking gör att han är favorit i de flesta matcherna. Han är dock inte ett lika hett spelobjekt när det gäller vinst för hela tävlingen.

Odds och betting på Raonic

13 av 15 tävlingsvinster har kommit på hardcourt för kroaten. Det är därför inte konstigt att spelfirmorna sänker hans odds på underlaget. Sanningen är dock att Kroaten kan spela på alla underlag utan problem. Han är dock inte lika pålitlig när det gäller att vinna tävlingar på underlag som gräs och grus.

Privat

  • Milos Raonic är ett stort fan av fotboll och hans favoritklubb är FC Barcelona.
  • Har ätit middag med Wayne Gretzky.
  • Slog sin barndomshjälte Pete Sampras i en uppvisningsmatch i Toronto 2011.

Snabbfakta

Ålder 25 (född 1990)
Land Kanada
Högsta ranking 4
Nuvarande ranking 6 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com