oktober 20, 2021

Feliciano Lopez

feliciano lopez

Den långa spanjoren Feliciano Lopez är en av Spaniens tennisveteraner. De flesta har förutspått att Lopez gjort sitt inom tennisen. Men istället för att dra ner på tempot, har han höjt spelstandarden under 2010-talet.

Uppväxt och karriär

Felicianos pappa var tennistränare. Redan vid 5-års ålder lät han sonen prova på tennis. Felicianos idol som ung var Stefan Edberg. Som tonåring var spanjoren aldrig ett hett namn. Han var heller inte högt rankad på ITF-rankingen och låg 49 som bäst. Lopez första titel på proffstouren blev en Futures-tävling 1999. Tre år senare hade hanavancerat från Challenger till ATP-nivå. 14 år framåt, har spanjoren inte varit sämre rankad än 92 i världen. Förutom fem titlar på ATP-touren, har Lopez hjälpt Spanien till Davis Cup-seger fyra gånger.

Spelstil

Feliciano Lopez är en klassisk serve och volleyspelare. Serven är hans främsta vapen och tack vare att han är vänsterhänt, blir det också svårare för motståndarna att returnera. Från bakplan är forehanden det största vapnet, medan hans slice används mest till försvarsspel.

Odds och betting på Lopez

Lopez har imponerat de senaste åren på ATP-touren och haft få svackor. Det i sig gör att man får valuta när man spelar på Spanjoren. Han är ett bra spelobjekt på snabba underlag som gräs och hardcourt inomhus. Lopez är ett bättre spelalternativ som matchvinnare i tidiga omgångar. Hans finalstatistik är svag. Spanjoren vinner endast 1/3 av sina finalmatcher.

Privat

  • Är en stor filmälskare och har Braveheart som favoritfilm.
  • De närmsta vännerna är tenniskompisarna Rafael Nadal och Fernando Verdasco.
  • Hans smeknamn är ”Deliciano”, som han fått efter sitt modellutseende.

Snabbfakta

Ålder 34 (född 1981)
Land Spanien
Högsta ranking 12
Nuvarande ranking 18 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com