september 26, 2021

Petra Kvitova

petra kvitova

Tjeckiskan Petra Kvitova är fortfarande något av en doldis i tennisvärlden trots två Wimbledontitlar 2011 och 2014. Hon behöver inte ha stjärnstatus för att tjäna enorma belopp. Sedan sin debut på WTA-cirkusen 2006 har Petra spelat in över tjugo miljoner dollar.

Uppväxt och karriär

Många tennisspelare kommer från idrottsfamiljer, men inte Kvitova. Hennes pappa Jiri var lärare i Fulnek, en liten tjeckoslovakisk ort med 6000 invånare. Här i Fulnek tränade Petra tills hon fyllde sexton. Först då flyttade hon hemifrån för att jobba med tränaren David Kotyza som numera jobbar med Caroline Wozniacki. Kvitovas tränare är nu Frantisek Cermak.

De första riktiga framgångarna kom 2010 när Petra nådde semifinal i Wimbledon. Året därpå vann hon hela turneringen och sedan dess har tillhört toppen.

Spelstil

Kvitova är vänsterhänt och känd för sina snabba och jobbiga servar. Hon är bra på att hitta vinklar och vid nätet. Det gör tjeckiskan enormt farlig på gräs. Hon tar en del risker, vilket gör att antal oprovocerade misstag (eng. unforced errors) blir rätt högt.

Odds och betting på Kvitova

Det är alltid aktuellt att kolla odds på Kvitova inför Wimbledon eller vilken annan tennisturnering som spelas på gräs som helst. Hon är även duktig på andra underlag och kan skrälla. Det händer ofta i damtennisen att ingen spelare befinner sig i storform. Betting på damtennis är ingen lätt sak. Det är just då spelare som Kvitova brukar träda fram och vinna.

Privat

Petra Kvitova har länge dejtat landsmannen Radek Meidl, ishockeyspelare från HC Frydek-Mistek som spelar i andradivisionen och håller därmed ungefär samma klass som Tingsryds AIF. I maj 2016 har paret gjort slut.

Snabbfakta

Ålder 26
Land Tjeckien
Högsta ranking 2
Nuvarande ranking 15
Titlar Fyra titlar i Fed Cup, en i Hopman Cup, OS-brons i Rio och två Wimbledonsegrar. Dessutom vann Kvitova WTA Tour Championships 2011, vilket gav henne hela 2,08 miljoner dollar i prispengar.

2017 Copyright - Tennistipset.com