oktober 20, 2021

Maria Sjarapova

maria sjarapova

Maria Sjarapova flyttade till USA när hon var sju. Tillsammans med ärkerivalen Serena Williams är ryskan en av damtennisens absolut största namn. I mars 2016 blev det känt att stjärnan åkte fast i en dopningskontroll. Hon får inte spela i officiella tennisturneringar i två år. Det är fullt möjligt att denna period kortas ned något och Sjarapova får vara med i WTA-cirkusen igen redan 2017.

Uppväxt och karriär

Maria Sjarapova föddes bara några månader efter Tjernobylkatastrofen. Hennes familj är från vitryska Gomel som ligger relativt nära kärnkraftverket. Enligt Marias föräldrar flyttade de från staden några månader efter olyckan för att undvika negativa effekter av radioaktivitet. När Sjarapova var två, flyttade familjen till Sotji och blev kompisar med Jevgenij Kafelnikovs pappa som inspirerade pappan Jurij att satsa på dotterns tenniskarriär.

När Maria var åtta, skrev hon på ett avtal med företaget IMG som sponsrade hennes tennislektioner. Sedan dess har hon ansetts vara en lovande junior och Sjarapovas karriär gick som på räls. Hon har tjänat 36 miljoner dollar i prispengar och ännu mer i form av sponsorintäkter. Karriärens höjdpunkter är fem Grand Slam-titlar, vinst i Fed Cup 2008 och OS-silver i London 2012.

Spelstil

Sjarapova är känd för sin snabbhet, swinging volleys och aggressivt baslinjespel. De flesta av oss vet att Maria spelar så fort de sätter på TV:n. Sjarapovas stön på banan är världskända och har kritiserats av en del konkurrenter och experter.

Odds och betting på Sjarapova

Just nu är det inte aktuellt med betting på Sjarapova då hon är diskad. Så fort hon är tillbaka, kan det vara smart att kolla odds som spelbolagen erbjuder och analysera head-to-head spelstatistik innan du fortsätter med dina bets. Tänk på att Maria är som bäst på snabba underlag – gräs och hardcourt.

Privat

Maria Sjarapova har varit ihop med en del kändisar inklusive sångaren i Maroon 5 Adam Levine, basketspelaren Sasha Vujacic och tennisspelaren Gregor Dimitrov. Nu har hon enligt rykten en ny hemlig pojkvän.

Nu när hon inte får spela på WTA-touren, pluggar Sjarapova på Harvard Business School. På grund av dopningsskandalen blev hon av med en del sponsoravtal. Maria är ansiktet för godisvarumärket Sugarpova.

Snabbfakta

Ålder 29
Land Ryssland
Högsta ranking 1
Nuvarande ranking Snart ute ur topp 100. Diskad till 2018

2017 Copyright - Tennistipset.com