januari 17, 2022

Dominic Thiem

dominic thiem

Det har varit relativt tomt för Österrike på tennisfronten sedan Tomas Musters stortid på gruset. Dominic Thiem är dock den talangen som har tagit tillbaka stoltheten till landet. På sin korta karriär har han hunnit vinna 7 ATP-titlar. Han är en av de yngre spelarna som har potential att bli bäst i världen och erövra Grand Slam-titlar i framtiden.

Uppväxt och karriär

Dominic Thiem föddes i Neustadt, Österrike 1993. Han började spela tennis som 6-åring. Under Dominics uppväxt var tennis ett givet val, eftersom båda föräldrarna jobbade som tenniscoacher.

Som junior hade österrikaren stor framgång. Han vann 11 titlar på ITF-touren och nådde även final i Franska Öppna som 18-åring. Österrikaren började också att vinna Futures och Challengertävlingar de kommande åren. 2014 var året då Thiem fick sitt riktiga genombrott på ATP-touren. Även om det inte blev någon ATP-titel, var han långt framme i många av tävlingar och nådde final i Kitzbühel. Året därefter vann han tre grustävlingar på favoritlag grus i Nice, Umag och Gstaad. Han har också plockat fyra ATP-titlar och nått semifinal i Franska Öppna under 2016. Hans starka resultat har bidragit till en plats bland de tio bästa i världen.

Spelstil

Dominic Thiem är en stark baslinjespelare. Hans bästa slag är hans enkelbackhand. Tekniskt sett är österrikarens forehand och serve inte fulländad, men räknas ändå som vapen. Thiems fotarbete är mycket bra och han kommer ofta rätt till bollen.

Odds och betting på Thiem

Österrikaren har avancerat snabbt till världstoppen. Det har också medföljt att oddsen på Thiem har sjunkit rejält. På grus och är han ett givet val och ofta favorit i sina matcher. Han är något sämre på snabbare underlag som gräs och hardcourt, men fortfarande spelvärd.

Privat

  • Många kan tro att Thomas Muster var Thiems barndomshjälte. Men som ung var Jürgen Melzer idolen.
  • Slog den forne världsettan och gruskungen Thomas Muster, med 6-2,6-3 i Wien, 2011.
  • Är ett stort fan av backhoppning.
  • Favoritmaten är sushi.

Snabbfakta

Ålder 23 (född 1993)
Land Österrike
Högsta ranking 7
Nuvarande ranking 10 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com