januari 17, 2022

Monica Puig

monica puig

Monica Puig från Puerto Rico skrällde rejält i OS 2016. Hon vann turneringen och gav sitt land första OS-guldet någonsin. Monicas tränare är Juan Todero från Argentina. Hon är en av de fattigaste tennisspelarna på WTA-touren med ”bara” 1,7 miljoner dollar i prispengar sedan karriärstarten.

Uppväxt och karriär

Monica Puig är halvkatalan och halvpuertorican. Hon föddes i Puerto Rico 1993. Hennes föräldrar flyttade till Miami året därpå. De bor fortfarande i Florida, men fortsätter ha starka band till hemlandet.

Puig har aldrig ens nått en kvartsfinal i Grand Slam-turneringar. Ännu värre har det gått i dubbel. Av tolv GS-matcher totalt vann Puig bara en mot wildcardparet. Efter OS-guldet tippar många tennisexperter att det blir en ändring på det och en del succéer för puertoricanskan.

Spelstil

Monica Puig är känd för att ha tålamod och vara bra på att vänta in misstag. Hennes slogan är ”picar piedras”, vilket är ett uttryck som översätts från spanska som bryta sten, men betyder egentligen att jobba riktigt hårt för att uppnå bra resultat. I OS har hon visat ett betydligt mer aggressivt och stabilt spel än tidigare.

Odds och betting på Puig

Odds på Puig kommer att sänkas rejält efter hennes vinst i Rio. Hon är bra på grus och hardcourt. Ni som ser fram emot betting på US Open 2016, bör kolla oddsen på turneringsvinnare. I skrivande stund får du 40 gånger insatsen på Monica Puigs vinst.

Privat

Vi vet fortfarande väldigt lite om Puig. I en av få intervjuer som har gjorts med Monica, berättar hon om hur viktig familjen är för henne. Monica var noga med att ha alla släktingar med under intervjun. Puig har valt att kalla sin hund för Rio efter sin vinst i OS.

Snabbfakta

Ålder 23
Land Puerto Rico
Högsta ranking 33
Nuvarande ranking 34
Titlar Två stora titlar inklusive OS i Rio och Internationaux de Strasbourg 2014 samt sex ITF-titlar, senast 2012 i Poitiers, Frankrike

2017 Copyright - Tennistipset.com