januari 17, 2022

Belinda Bencic

belinda bencic

Belinda Bencic från Schweiz är bara nitton, men har redan fyra säsonger på WTA-touren bakom sig. Hon vann Franska öppna och Wimbledon bland juniorer 2013. Året därpå nådde hon topp-femtio på världsrankingen. 2015 vann hon sin första WTA-turnering och i år var hon en kort stund bland topp-tio i världen. Nu befinner sig schweiziskan i en formsvacka.

Uppväxt och karriär

Trots det faktum att Bencic låter som ett jugoslaviskt efternamn, har Belinda inget med Balkan att göra. Båda hennes föräldrar är schweizare med slovakiskt ursprung. Bencic coachas av sin pappa och Melanie Molitor (Martina Hingis mamma). Bencic började med tennis på allvar vid sjuårsåldern när hon joinade Molitors tennisskola.

Bencic har redan tjänat hela 2,5 miljoner dollar i prispengar. Hennes största succé i Grand Slam-turneringar är fortfarande en kvartsfinal i US Open 2014, men fler lär komma inom de närmsta åren.

Spelstil

Både Bencic och Hingis är schweiziskor med slovakiska föräldrar. Dessutom har båda fått hjälp med teknik och taktik av Melanie Molitor. Det är ingen överraskning att deras spelstilar är rätt lika. Bencic använder flacka slag och är bra på linjeslag.

Odds och betting på Bencic

Bencic spelar bra på alla underlag, men är bäst på gräs. Om hon någonsin vinner en Grand Slam-turnering, är oddsen på att det blir Wimbledon rätt låga. Ni som spelar på tennisbetting har säkert märkt att odds på Bencic sjunker med varje år. Så kommer det säkert att förbli i några år till.

Snabbfakta

Ålder 19
Land Schweiz
Högsta ranking 7
Nuvarande ranking 26
Titlar Två WTA-titlar i Aegon International 2015 och Rogers Cup 2015

2017 Copyright - Tennistipset.com