november 27, 2021

Angelique Kerber

angelique kerber

Den 28-åriga tyskan Angelique Kerber gjorde debut på WTA-touren redan 2003. Nu, tretton år senare, är hon bättre än någonsin. En betydande del av 14 miljoner dollar som Angelique har tjänat in hittills har landat på tyskans bankkonto 2016. För sin vinst i Australiska öppna och final i Wimbledon fick Kerber 4,5 miljoner dollar.

Uppväxt och karriär

Angelique Kerber är född i Bremen, men bor nu i Polen. Precis som Caroline Wozniacki och Sabine Lisicki har Angelique polska rötter. Hennes tränare är tysken Torben Beltz.

Första succéer för Kerber började 2011 när hon nådde semifinalen i US Open. Året därpå blev det en ny Grand Slam-semi i Wimbledon. Mellan 2013 och 2015 gick det inte lika bra i de stora turneringarna, men Kerber fortsatte vara rankad topp tio den mesta av tiden. Ett riktigt genombrott kom först 2016. Nu är Angelique tvåa på världsrankingen och har även vunnit ett OS-silver i Rio.

Spelstil

Kerber är vänsterhänt och spelar med dubbelfattad backhand. Hennes spelstil beskrivs som aggressiv counter-puncher på engelska. Andra spelare som av tennisexperter påstås ha samma spelstil är Djokovic, Murray, Jankovic och Agassi. Den går ut helt enkelt på att man slår hårda baslinjeslag utan för mycket taktik och väntar in motståndarens misstag.

Odds och betting på Kerber

Ni som gillar betting på tennis vet att matcherna inom damtennis är ofta svårtippade. Det kan vara avgörande att hålla koll på head-to-head statistik. Undvik spel på Angelique i matcher mot Azarenka och Bencic, hur bra odds på Kerber än är. Generellt sett är Kerber bra mot svagare motstånd, men vinner sällan mot toppspelare.

Privat

Kerber äger ett hus i staden Puszczykowo i Polen. Hon kommer från en tennisfamilj. Hennes pappa Slawomir har jobbat som tennistränare och morfar Janusz Rzeźnik, en känd affärsman i Polen, driver Angelique Kerber Tennis Academy.

Snabbfakta

Ålder 28
Land Tyskland (har även ett polskt medborgarskap)
Högsta ranking 2
Nuvarande ranking 2
Titlar Nio WTA-titlar, bl. a. Danish Open 2012, Australian Open 2016 och två titlar i Porsche Tennis Grand Prix i Stuttgart

2017 Copyright - Tennistipset.com