oktober 20, 2021

Agnieszka Radwanska

agnieszka radwanskaAga har fått smeknamnet Professor på WTA-touren tack vare sitt smarta spel. Efter två år med Martina Navratilova tränas hon nu av landsmannen Tomasz Wiktorowski. Hittills har Agnieska Radwanska hunnit spela in 23 miljoner dollar på sina elva år på touren. I sin enda finalmatch i Grand Slam-sammanhang, i Wimbledon 2012, var hon nära att vända matchen mot Serena Williams, men förlorade med 1/6, 7/5, 2/6.

Uppväxt och karriär

Agnieszkas pappa Robert Radwanski har spelat en stor roll i hennes succé. Hon började med tennis när hon var fyra och tränades av pappan tills hon var 22. Efter tränarbyte gick hennes tenniskarriär uppåt.

Den största framgången kom i slutet av 2015, när Radwanska vann WTA Finals i Singapore efter vinster mot Halep, Muguruza och Kvitova. Därmed vann Agniszka även två miljoner dollar i prispengar, nästan tio procent av intjänade pengar under hela karriären. Hon gick vidare från gruppen tack vare setet hon vann mot gruppvinnaren Sjarapova. Ibland kan ett break vara värd miljoner.

Spelstil

Radwanska är känd för variation i spelet och stoppbollar. Dessutom anses hon av tennisexperter att vara uppfinnare av knäböjpositionsslag, en helt ny typ av slag inom tennisen. Agnieszkas svagaste sida är hennes servar. Radwanskas spelstil påminner mest om Martina Hingis.

Odds och betting på Radwanska

Med tanke på spelstilen borde Agnieszka prestera som bäst på grus, men så är inte fallet. I stället får du leta efter bra odds på Radwanska i turneringar som spelas på gräs. Hon har gjort bäst ifrån sig i Wimbledon och Australiska öppna. I Franska öppna och US Open har Radwanska lyckas nå kvarten bara en gång på hela tjugo försök.

Privat

Agnieszka är född i Krakow och bor kvar. Trots att hon aldrig har vunnit en Grand Slam-turnering, är hon populär bland sponsorer. Hon har sponsoravtal med bl. a. Cheesecake Factory, Lexus och Babolat. Radwanskas pojkvän heter Dawid Celt. Hon är en djupt troende katolik, vilket inte har hindrat henne från att ställa upp på en nakenplåtning för ESPN.

Snabbfakta

Ålder 27
Land Polen
Högsta ranking 2
Nuvarande ranking 4
Titlar 18 WTA-titlar inklusive WTA Finals 2015, Miami Masters 2012 och Canadian Open 2014. Vinst i Hopman Cup 2015

2017 Copyright - Tennistipset.com