januari 17, 2022

Dominika Cibulkova

dominika cibulkova

Slovakiskan Dominika Cibulkova gör sin tolfte säsong på WTA-touren. Hon ser ut att vara lång, men är inte mer än 160 centimeter. Cibulkova coachas av landsmannen Matej Liptak. Hon har tjänat 8 miljoner dollar under sin karriär.

Uppväxt och karriär

Cibulkova kommer från en liten slovakisk stad, men flyttade till huvudstaden Bratislava när hon var elva. Dominika spelade sin första WTA-match 2004 och sedan dess satsade järnet på att nå topp tio. Det tog henne hela tio år. Några månader efter detta blev hon skadad och tvingades göra akillesoperation. Nu är hon äntligen tillbaka i samma fina form som hon har haft före skadan.

Spelstil

Slovakiskan slår djupa och hårda bollar, vilket gör det svårt för motståndarna att hitta läge för att anfalla. Cibulkova är både snabb och stark och har chanser att vinna mot de flesta toppspelare.

Odds och betting på Cibulkova

Dominika har en rad spelare som hon har riktigt svårt med. Oavsett hur smaskiga oddsen verkar, bör du undvika spel på Cibulkova mot följande spelare som hon aldrig har vunnit mot:

  • Hantuchova (0-5),
  • Madison Keys (0-3),
  • Stosur (0-5),
  • Bouchard (0-2) och
  • Muguruza (0-3)

Det är smartare att lägga bets på spelare som Cibulkova brukar vinna mot. Hon leder i inbördes möten mot Kerber, Halep, Safarova och Carla Suarez Navarro.

Privat

Dominika är en hundmänniska. Två små yorkshireterrier följer henne på WTA-touren. Cibulkova har tillsammans med sin kompis Marion Bartoli startat ett klädmärke med namnet Pome. Sommaren 2016 gifte sig Cibulkova med sin Michal Navara hemma i Bratislava.

Snabbfakta

Ålder 27
Land Slovakien
Högsta ranking 10
Nuvarande ranking 13
Titlar Sex WTA-titlar (ingen Tier I) samt Hopman Cup 2009

2017 Copyright - Tennistipset.com