oktober 20, 2021

Daria Kasatkina

daria kasatkina

Ryskan Daria Kasatkina är en av de mest lovande tennisspelarna på WTA-touren. Hon vann juniorturneringen i Franska öppna 2014 och är på väg att nå topp-tjugo på världsrankingen för första gången. Med största sannolikhet gör Kasatkina det under hösten 2016. Daria coachas av Vladimir Platenik från Slovakien. Hon passerar miljongränsen i prispengar (i dollar) i september 2016.

Uppväxt och karriär

Kasatkina är född i ryska Toljatti, en storstad på Volga. Båda hennes föräldrar har varit idrottare, men inte har nått några större framgångar. Daria började med tennis när hon var sex. Till skillnad från en del andra tennisspelare valde Kasatkina bo kvar och träna i hemstaden Toljatti.

2013 började det hända saker. Först lyckad juniorsäsong, sedan första vinster i stora ITF- och WTA-turneringar. Hittills har det inte gått så bra för Daria i Grand Slam-turneringar. Hon hann med fyra och förlorade i tredje omgången i samtliga. Kasatkina har vinster mot Vinci, Venus Williams, Stosur, Cibulkova, Bacsinsky och Pliskova att skryta med.

Spelstil

Kasatkinas stora idol är Rafael Nadal. Hon försöker härma hans spelstil, men det fungerar så där. Darias favoritunderlag är grus och bästa slaget är forehand. Hon har en del kvar att lära sig, inte minst var gäller taktik, så hennes spelstil är inte färdigutvecklad.

Odds och betting på Kasatkina

Odds på Daria Kasatkina är fortfarande ofta rätt höga. Det gäller inte minst betting på vinnare i de stora tennisturneringarna. Någon gång kommer ryskan att skrälla, så det gäller att hinna satsa på henne nu, när det fortfarande går att vinna mycket. Tillsammans med Bencic, Muguruza, Bellis och några andra kommer Kasatkina att äga WTA-touren på 2020-talet.

Snabbfakta

Ålder 19
Land Ryssland
Högsta ranking 24
Nuvarande ranking 24
Titlar Inga titlar på WTA-touren än, men sju vinster i sju finaler på ITF-touren

2017 Copyright - Tennistipset.com