oktober 20, 2021

Madison Keys

madison keys

Madison Keys coach mellan 2014 och 2015 var Lindsay Davenport. Nu tränas hon av svensken Thomas Högstedt som tidigare har jobbat med Sjarapova, Halep, Wozniacki och Bouchard. Med Thomas har Madison blivit en mera komplett spelare och har nått topp tio på världsrankingen.

Uppväxt och karriär

Det var Venus Williams som inspirerade Madison att börja med tennis. Nu har hon spelat mot Venus fyra gånger och vunnit två av matcherna. Venus har debuterat på WTA-touren 1994, tre månader före Madison Keys födelse. Keys föräldrar som båda är jurister skickade henne till Chris Everts tennisakademi när hon var nio.

I början av 2009 debuterade den då 14-årige Keys på WTA-touren. Tre miljoner har hon spelat in sedan dess. Två WTA-titlar, båda i England på gräs och semifinal i Australiska öppna 2015 är hennes största succéer.

Spelstil

Madison Keys spelstil passar egentligen bäst för hardcourt Hennes längd (178 centimeter) möjliggör hårda, men något instabila servar. Klart sämsta underlaget för Keys är grus.

Odds och betting på Keys

Undvik satsa på Keys på grusturneringar, om nu oddsen inte är exceptionellt höga och hon befinner sig i riktigt god form. Gillar du livebetting, följ matchen på tv och kolla hur väl Madison Keys servar idag innan du lägger dina bets.

Privat

Madison Keys idol är Roger Federer. Hon bor i Boca Raton, Florida. Madison är inte släkt med sångerskan Alicia Keys. Keys är förtegen om sitt privatliv.

Snabbfakta

Ålder 21
Land USA
Högsta ranking 9
Nuvarande ranking 9
Titlar Två WTA-titlar: AEGON International 2014 och AEGON Classic 2016. Tre ITF-titlar.

2017 Copyright - Tennistipset.com