januari 17, 2022

Svetlana Kuznetsova

svetlana kuznetsova

I sexton år har ryskan Svetlana Kuznetsova spelat på WTA-touren. Hittills har hon tjänat tjugo miljoner dollar i prispengar. Svetlana är känd för två rekordlånga matcher – den ene mot Schiavone i US Open (4 timmar 44 minuter) som är den längsta matchen i Grand Slam-historia på damsidan och den andre mot Richel Hogenkamp (4 timmar), vilket är rekord i Fed Cup.

Uppväxt och karriär

Svetlana Kuznetsova är född i Sankt Petersburg som hette Leningrad 1985, men bor nu i huvudstaden Moskva. Hennes mamma är känd cyklist och pappan är cykeltränare. Kuznetsova började med tennis vid sjuårsåldern och flyttade till Spanien (Sanchez-Casal Academy i Barcelona) för att träna när hon var tretton.

Under sin karriär vann Kuznetsova två Grand Slam-titlar i singel – US Open 2004 och Roland Garros 2009. Dessutom har hon även två titlar i dubbel, båda i Australiska öppna, samt tre segrar i Fed Cup med Ryssland.

Spelstil

Precis som de flesta andra kvinnliga tennisspelare spelar Svetlana Kuznetsova med dubbelfattad backhand. Hon är bra på precis alla slag, men framför allt är det hennes forehand med kraftig topspin som ställer till det för motståndarna.

Odds och betting på Kuznetsova

Det är oerhört svårt att gissa, om det är värt att spela på Kuznetsova. Oddsen varierar beroende på hennes form och underlag, men det är inte alltid odds som är avgörande för betting. Svetlana är känd för att vara en inkonsistent spelare. Ingenting är säkert med henne.

Privat

Snabbfakta

Ålder 31
Land Ryssland
Högsta ranking 2
Nuvarande ranking 10
Titlar Sexton WTA-titlar, vinster i Franska öppna och US Open

2017 Copyright - Tennistipset.com