januari 17, 2022

Ivo Karlovic

ivo karlovic

Ivo Karlovic är den längsta ATP-spelaren genom tiderna. Kroaten är också en av de äldsta tennisspelarna på touren för tillfället och är ett bevis för att ålder bara är en siffra. Under sin karriär har Karlovic vunnit 8 ATP-titlar och nått 9 finaler. Han har för närvarande rekordet för mest antal serveess på ATP-touren, med totalt 11200 stycken.

Uppväxt och karriär

Karlovic föddes i Zabreg, Kroatien 1979. Som ung grabb hade kroaten ett stort intresse för tennis och basket. Under Kroatiens självständighetskrig blev det svårt för Karlovic att träna fullt ut. När det väl tog slut, fortsatte den gänglige tonåringen att träna tennis och basket regelbundet. Han bestämde sig för att satsa på tennis, men hade inga större framgångar på ITF-touren som junior. Karlovic genombrott kom i Wimbledon 2003, då han vann sin första Grand Slam match mot andreseedade Leyton Hewitt. 2007 gjorde kroaten sitt bästa år och vann tre ATP-titlar i  Houston, Nottingham och Stockholm. Karlovic har också vunnit två titlar i Los Cabos och Newport, 2016.

Spelstil

Med en längd på 2.11, är Karlovic som byggd för attacktennis. Han är den bästa servaren på ATP-touren och använder den för att följa upp till nätet. Karlovic har också en stark forehand som han kan avgöra med från bakplan. Kroatens svagaste slag är hans enkelbackhand. Den används mest till försvar, men även för att attackera nätet.

Odds och betting på Karlovic

När det kommer till snabba underlag, är kroaten alltid ett intressant spelobjekt. Karlovic odds är väldigt beroende av underlag. På snabba underlag som gräs, är han ofta favorit – medan långsamma underlag höjer kroatens odds.

Privat

  • Älskar att titta på basket. Hans favoritlag i NBA är Miami Heat.
  • Stort fan av rockgruppen Pearl Jam och hiphopartisten Snoop Dogg.
  • Är ambassadör för organisationen ”ACEing Autism”.

Snabbfakta

Ålder 37
Land Kroatien
Högsta ranking 14
Nuvarande ranking 23 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com