november 27, 2021

Carla Suarez Navarro

carla suarez navarro

Carla Suarez Navarro är bara 163 centimeter lång, vilket inte hindrar henne från att nå stora finaler. Det brukar gå dåligt för spanjorskan i de avgörande matcherna. Totalt har Carla nått nitton finaler i WTA-turneringar (singel och dubbel) sedan sin debut 2003. Hon har förlorat fjorton av dessa.

Uppväxt och karriär

Suarez Navarro är född på Kanarieöarna i Las Palmas. Hennes föräldrar är båda idrottare, men ingen av dem har varit ett tennisproffs. Carla bodde kvar i Las Palmas till 2007. Då valde familjen att skicka henne till Katalonien för att träna med Pro-Ab-tennisakademi. Nu coachas Suarez Navarro av två tränare: Marc Casabo och Xavier Budó.

Sedan 2008 har Suarez Navarro lyckats nå fem kvartsfinaler i Grand Slam-turneringar, men aldrig nått längre än så. I tre år har hon nu tillhört topp tjugo på WTA-rankingen, utan att vinna något stort. Hon har även börjat bättra på sin statistik i dubbelturneringar. 2014 har hon bytt partnern till Garbine Muguruza. Deras främsta succé tillsammans är en semifinal i Franska öppna 2014.

Spelstil

Suarez Navarro spelar med enhandsbackhand, precis som Roger Federer. Hon gillar mest hardcourt och grus. Enligt flera experter påminner Carlas spelstil något om Justine Henin.

Odds och betting på Suarez Navarro

Suarez Navarro är relativt kort och liten, om än atletisk, och har ofta problem när hon möter tennisspelare med bättre fysik. Live betting på Suarez Navarro är ofta en tråkig historia. Det är allt annat än spännande att följa hennes matcher på tv.

Carla har goda chanser mot spelare som Halep, Kerber och Stosur, men klappar ihop mot Serena Williams, Maria Sjarapova och Victoria Azarenka. Odds på hennes vinst i matcher mot atletiska och långa spelare är höga av en anledning.

Privat

Carla Suarez Navarro är ogift. Hennes dubbla efternamn har hon erhållit vid födseln. Hon spelar med Wilson Six och sponsras av Lotto.

Snabbfakta

Ålder 28
Land Spanien
Högsta ranking 6
Nuvarande ranking 12
Titlar Två WTA-titlar i Portugal Open 2014 och Qatar Total Open

2017 Copyright - Tennistipset.com