januari 17, 2022

Bets På Tennis

Tennis är ett av de mest populära sportspelen just nu. Med tävlingar året runt och resultat som skiftar fort, är sporten perfekt för den som vill bli underhållen och vinna snabba pengar. Det finns också många olika former av spel man kan lägga i en match. Låt oss titta vidare på några av dessa:

Matchvinnare

Till skillnad från fotbollsmatcher, kan tennis inte sluta lika. Därför finns det bara en vinnare och en förlorare i varje match. Det finns en rad olika frågor du bör ställa dig när du bettar på matchvinnare.

Den första är styrkan av olika spelare. Vilka vapen har den du tänker betta på och vilken matchbild blir det mot andra spelare? Bra spelare har generellt två stora vapen som de utnyttjar på banan. Vanligtvis är det en bra serve och stark forehand. Andra vapen som är väldigt viktiga att värdera in är snabba fötter, returer och fysiskt uthållighet.

En annan fråga du bör ställa dig är hur högt rankad spelarna är? Generellt sett vinner de bättre spelarna sina inledningsmatcher ofta i tävlingarna. Men även om en spelare är högre rankad än sin motståndare, är tennis en jämn sport där mycket kan inträffa. Var noggrann med att kolla spelarnas ”head to head”-statistik och dra dina slutsatser därifrån. Du måste också kolla av vilka spelare som är i form? Hur såg förra veckas spel ut för ditt uttänkta spelobjekt. Är trenden uppåtgående eller nedåtgående för spelarna i dina match? En annan mycket viktig faktor hur väl underlaget matchar den du tänker spela på. Även om du spelar efter spelarens styrka, finns det ingen garanti att den kommer prestera väl på det underlag som erbjuds. Det finns många specialister på olika underlag. Ju bättre du koll du har på spelarnas historik gällande under, desto större avkastning kan du räkna med långsiktigt. När du vägt in dessa faktorer, kan du börja tänka på hur oddsen är fördelade mellan spelarna. Kom ihåg att marknaden är kunnig. Vare sig oddsen sätts av spelfirmor, eller om du spelar på en oddsbörs har marknaden oftast bra koll. För att inte göra dåliga spel, är det viktigt att du väger din insamlade information och stämmer av med de tillgängliga oddsen.

Turneringsvinnare

En annan typ av spelform är turneringsvinnare. När du spelar på turneringsvinnare är uppgiften att förutspå vem som kommer stå som slutlig segrare i tävlingen. Du får alltid högre odds för turneringsvinnare eftersom spelaren måste vinna fler matcher för att ta hem titeln. Likt matchvinnare måste du även väga in rätt faktorer för att kunna göra ett bra bet. Lottningen är den grundläggande biten för att se vilka spelare som potentiellt kommer stöta på varandra i senare skeden av tävlingen. I vissa tävlingar är seedade spelare framskjutna till omgång två, tack vare deras ranking. Ditt jobb är därför att plocka formstarka spelare, med bra fysik och uthållighet. Underlag är också extremt viktigt när du spelar på turneringsvinnare. Det händer att spelare åker ut i tidigt i flera tävlingar på raken för att sedan vinna en titel. Tänk noga på om underlaget ökar oddsen för spelaren att vinna tävlingen. En annan intressant sak är historik av tävlingen från tidigare år. Vissa spelare på proffstouren presterar ofta bättre i vissa tävlingar av olika anledningar. Det kan t.ex. handla om att ha hemmaplan eller att spelaren trivs i en viss stad. Även att spelare uppskattar publik, banor eller tävlingsorganisation. Ett bra exempel på det är Swedish Open i Båstad, där många spanjorer och grusspecialister brukar delta. Spelfirmor erbjuder odds på turneringsvinnare i deras egen favör. Detta innebär att du som spelare ofta får ett sämre odds. Om du istället spelar på oddsbörser kan du hitta högre odds på din spelare. Det finns också fler alternativ tillgängliga som gör att du kan maximera din vinst och minimera dina förluster. Du kan på så vis vara med och påverka marknaden på turneringsvinnare, genom att spela eller sätta oddsen själv. Prova dig fram och se vad som passar dig. Det viktiga är att du är vaken och använder all information du kommer åt på rätt sätt. Gör du det så kan turneringsvinnare ge stora pengar i slutet av tävlingen.

Livetennis

Medan andra sporter har en förmåga att vara avslagen i många avseenden, ger livetennis ofta en extra krydda. Innan tennis blev ett livespel, var sporten ganska statisk och tråkig att spela på. Tack vare tennis som livebetting på spelfirmor och oddsbörser, kan du nu utöka alternativen på sporten. Det händer extremt mycket i en tennismatch. Och under Grand Slam-tävlingarna presenterar sig fina tillfällen för en sportspelare att tjäna bra pengar. Förutom matchvinnare och turneringsvinnare, kan du också spela på game och set i olika kombinationer.

För att vara en vinnarspelare på livetennis behöver du vara uppmärksam på spelet och ha ett bra grepp om matten. Varje poäng ger utslag på spelmarknaden och det gäller att vara med bakom datorskärmen. Livetennis är ett spel med hög varians och du kan vinna och förlora fort. Som nybörjare kan det vara svårt att hänga med. Du kanske inte har koll på vilka odds som har värde för stunden och hur du bör betta. Ett annat nybörjarmisstag kan vara att du sitter med en live-stream av matchen, som ligger långt bakom tidsmässigt. I det fallet är du bakom varje poäng och förstår inte varför marknaden rör sig som den gör. För att åtgärda alla dina eventuella misstag, måste du konstant vara uppdaterad och ha koll på vad som händer i matchen du spelar på.

På ATP-touren håller herrarna sina servar ofta. Damerna på WTA-touren bryter varandras servar betydligt mer och har en svängigare spelmarknad. Du bör därför alltid värdera ett break högt i en herrmatch, medan ett break på damsidan inte har samma utslag. Statistisk är väldigt viktig att veta när du bettar på livetennis, men det finns andra sätt också. Med ett bra tennisöga kan du också lära dig att göra bra spel på livetennis. Givetvis måste du förstå grundläggande matte för att placera rätt summa, vid rätt tidpunkt. Men du kan också göra matematiska avvikande spel som är baserad på din skarpa observation.

2017 Copyright - Tennistipset.com