oktober 20, 2021

Serena Williams

serena williams

Serena Williams debuterade på WTA-touren i oktober 1995 när spelare som Muguruza, Halep och Keys gick på dagis. Hon är damtennisens absolut största stjärna. Under sina 21 år som proffs har Serena Williams tjänat otroliga 80 miljoner dollar i prispengar. Hon har varit världsetta i över 300 veckor, vilket motsvarar sex år. Williams coachas av fransmannen Patrick Mouratoglou.

Uppväxt och karriär

Det har redan skrivits enormt mycket om systrarna Williams, så vi tar upp endast det allra viktigaste. Serena är den yngsta systern i familjen. Hon började spela tennis när hon var tre.

Serena Williams debutturneringar var en katastrof resultatmässigt, sex vunna games på två matcher. Men redan ett år efter sin debut i Chicago 1995 kom hennes första succé – en semifinal och vinster mot Mary Pierce och Monica Seles. Det tog fyra år för Serena att vinna sin första Grand Slam-titel och ytterligare tre år för att bli världsetta.

Spelstil

Serena Williams är en atletisk spelare med dubbelfattad backhand och inga egentliga svagheter. Hennes serve är tredje snabbast i världen. Endast Sabine Lisicki från Tyskland och systern Venus har lyckats serva hårdare. Serena är bra på att lyckas med serveäss i avgörande moment.

Odds och betting på Serena Williams

Vågar du satsa pengar på Serena Williams? Hon är allt annat än konsistent. Odds på hennes vinst är oftast alldeles för låga med tanke på att hon ibland kan förlora mot spelare som Svitolina och Vinci. Följer du hennes matcher på tv medan du spelar på live betting, har du bra chans att vinna rejält med pengar på Serenas förlust. Det gäller att fånga in ögonblicket när du ser att något är fel med henne. Gör du det före alla andra, kan du få en rejäl kassan.

Privat

Serena Williams har sponsoravtal med en rad företag inklusive Gatorade, Pepsi och Aston Martin. Hon är modeintresserad och är certifierad manikyrist. Dessutom satsar hon mycket av sin fritid på välgörenhet. Enligt rykten är hennes pojkvän Alexis Ohanian, medgrundare i Reddit.

Snabbfakta

Ålder 34
Land USA
Högsta ranking 1
Nuvarande ranking 1
Titlar 22 Grand Slam-titlar, fyra OS-guld, titlar i Fed Cup, Hopman Cup och fem segrar i WTA Tour Championships.

2017 Copyright - Tennistipset.com