januari 17, 2022

Rogers Cup Canada

rogers cup

Rogers Cup är en ATP-tävling som spelas i slutet av juli varje år. Tävlingen har en lång historik och spelades för första gången 1811. Den är också känd som ATP World Tour Masters 1000 Canada, och är den tredje äldsta turneringen i världen, bakom Wimbledon och US Open. Rogers Cup är också en del av Masters 1000 series och har haft legendariska vinnare som Rod Laver, Björn Borg, Ivan Lendl och Andre Agassi. De senaste tio åren har dominerats av de fyra tungviktarna Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal och Andy Murray.

Rogers Cup är en av de första turneringarna under hardcourtsäsongen och bjuder på högklassig tennis. Till skillnad från andra ATP-tävlingar, delas arrangemanget mellan Montreal och Toronto.

2015 års final blev en spännande tresetare mellan världsettan Novak Djokovic och världstvåan Andy Murray. Murray drog det längsta strået till slut och har visat en otrolig form under året. Britten har varit i final i Australien Open, Franska Öppna och vunnit Wimbledon. Kanada har dock chansen att utmana om titeln genom hemmaspelaren Milos Raonic, rankad sjua i världen.

Turnering Rogers Cup, ATP World Tour Masters 1000 Canada
Datum 25-31 juli
Underlag Hardcourt
Kategori Masters 1000 series
Prispengar $4,089,740
ATP poäng 1000

2017 Copyright - Tennistipset.com