januari 17, 2022

Pablo Cuevas

pablo cuevas

Marcelo Filipini var den mest kända spelaren från Uruguay fram till mitten av 2010-talet. Numera är det formstarka Pablo Cuevas, som vunnit fyra grustitlar de senaste tre åren. Han har också vunnit Franska Öppna i dubbel. Cuevas har hittat formen på senare dagar och är en het kandidat till att vinna fler titlar.

Uppväxt och karriär

Cuevas föddes i Concordia, Argentina, men växte upp i Salto, Uruguay. Redan som 6-åring provade Pablo på tennis med föräldrarna Gabriel och Lucila. I tonåren spelade han ITF-tävlingar i Sydamerika och det var tydligt att det fanns stor kapacitet hos uruguayaren. I årets sista tävling för vann Cuevas Uruguayan Bowl. I Argentina, 2005 vann 19-åringen sin första Futures-tävling. Två år senare vann han tre Challenger-tävlingar och parallellt med singel, spelade även Uruguayaren dubbel. Tillsammans med Luis Horna skrällde paret och vann Franska Öppna. Även om Cuevas lyckades i dubbel, tog det lång tid innan han lyckades i singel på ATP-touren. Först 2014 kom den efterlängtade vinsten i Båstad. Cuevas kvalade sedan i Umags huvudtävling kommande vecka. Totalt vann han åtta matcher i tävlingen och tog en ny ATP-titel. För första gången var uruguayaren rankad bland de 40 bästa i världen. Han har sedan dess fortsatt att förbättra sitt spel i singel 2016 och plockat två nya ATP-titlar, i Sao Paulo och Rio de Janerio.

Spelstil

Cuevas är en allround-spelare med starka grundslag. Hans korta och enkla teknik i forehand ger en bra tyngd från baslinjen. Han har också bra tryck i sin backhand och använder sig av slice emellanåt. Han har ett bra volleyspel som han använder för att mixa upp spelet. Serven är kickad och används främst för placering.

Odds och betting på Cuevas

Uruguayaren är ett hett tips på grus. Med det sagt, är han inte svag på övriga underlag. Tack vare serven kan Cuevas prestera väl på gräs också. Han har dock sina sämsta resultat hämtade från hardcourt och är betydligt ojämnare på underlaget.

Privat

  • Har en sex år yngre bror, Martin, som också spelar tennis på elitnivå.
  • Blev rankad bland de 20 bästa i världen, först som 30-åring.
  • Älskar att surfa och spela fotboll på fritiden.

Snabbfakta

Ålder 30 (född 1986)
Land Uruguay
Högsta ranking 19
Nuvarande ranking 20 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com