oktober 20, 2021

Eugenie Bouchard

eugenie bouchard

Eugenie Bouchard från Kanada har gjort en fantastisk säsong 2014. Hela världen pratade om nya stjärnan. Efter Australiska öppna 2015 har det hänt något med Eugenie. Hon tappade formen totalt. På sex Grand Slam-turneringar som följde lyckades inte Bouchard att ta sig längre än till åttondelsfinal. Många tennisexperter fortsätter dock tro på kanadensiskan och tippar på att hon är tillbaka i topp-tio inom några månader.

Uppväxt och karriär

Bouchard föddes i en rik familj från Montreal. Hon har en tvillingsyster som heter Beatrice. Eugenie började med tennis vid femårsåldern och flyttade till Florida för att träna när hon var tolv. Hon blev tennisproffs 2009 och spelade in hela 5 miljoner dollar sedan dess. Merparten av dessa pengar kommer från säsongen 2014 när Eugenie nådde semifinaler i Australiska öppna, Roland Garros och spelade i Wimbledonfinalen (förlust mot Petra Kvitova med 3/6, 0/6).

Spelstil

Precis som Garbine Muguruza spelar Eugenie Bouchard aggressiv tennis. Bouchard träffar bollen ännu tidigare än Garbine och höjer därmed speltempot. Det är enormt svårt för motståndarna att läsa hennes spel. Som tur är, vinner de oftast på grund av för många oprovocerade misstag från Bouchards sida.

Odds och betting på Bouchard

Betting på Bouchard är en riktig berg- och dalbana. Väljer du satsa pengar på kanadensiskan, tar du ungefär samma risk som när du spelar casinospel. Det är slumpen som avgör. Även när odds på Bouchards vinst är så låga som 1.10, kan hon få en humörsvängning och börja missa boll efter boll.

Privat

Hösten 2014 har Bouchard fått WTA-priset som heter Most Improved Player. Hade WTA gett priset för Most Regressed Player, skulle Bouchard säkert ta hem det året därpå. Hon har försökt hitta lösningar på sina problem och bytt tränaren två gånger, men inget hjälper. I stället skapar Eugenie rubriker utanför tennisplan och har i många medier beskrivits som arrogant.

Snabbfakta

Ålder 22
Land Kanada
Högsta ranking 5
Nuvarande ranking 40
Titlar 1 WTA-titel (Nuremberg Cup 2014)

2017 Copyright - Tennistipset.com