januari 17, 2022

David Ferrer

david ferrer

En av de mest hårt arbetande spelarna på ATP-touren är David Ferrer. Spanjoren är känd som fightern som aldrig ger upp i en match. Genom åren har han vunnit 26 ATP-titlar, spelat  25 finaler och vunnit Davis Cup 3 gånger med Spanien. Ferrer saknar däremot en Grand Slam-titel. Det kommer bli svårt att nå dit, men ingen tvivlar över att han kommer slåss hårt för titeln.

Uppväxt och karriär

David Ferrer växte upp i Alicante, Spanien. Som 8-åring spelade David tennis för första gången i sitt liv. Som 15-åring tillbringade han nästan ett år på tennisakademin Equelite. Ferrers spel var dock inte tillräckligt bra enligt det spanska förbundet och han fick ingen sponsring. Han återvände därefter till Alicante och började arbeta som lagerarbete. Men det blev kortvarigt och efter en vecka var han tillbaka på tennisbanan.

Ferrer hade ingen succé som junior. Vid 20-års ålder började framgångarna komma för spanjoren. Han vann då sin första ATP-titel i Bucharest och hade stora framgångar på gruset. Det är också på grus och hardcourt, som spanjoren haft sina största framgångar. Hans bästa år är 2012, då han vann 7 ATP-titlar och slutade året som världsfemma. Ferrer har också nått final i Franska Öppna 2013. En final som han förlorade mot landsmannen Rafael Nadal.

Spelstil

Ferrer är en snabb baslinjespelare. Hans forehand är det starkaste vapnet, tillsammans med sitt snabba fotarbete. Ferrer har ingen hård serve och kickar den ofta. Han kan dock spela volley och överraskar sina motståndare ibland genom att rusa på nät.

Odds och betting på Ferrer

På gruset är Ferrer alltid en farlig motståndare. Tack vare hans tidigare meriter på underlaget, är Ferrers odds lägre generellt sett. På snabbare underlag har Ferrer mer problem, delvis p.g.a. hans svaga serve. Men när spanjoren väl är framme i final vinner han ofta.

Privat

  • Älskar att läsa böcker och en av hans favoriter är ”The Queen of the South”, med Arturo Perez Reverte.
  • Blev instängd i ett rum i två och en halv timme av sin dåvarande Coach Javier Piles, p.g.a. att han spelade dåligt.
  • Stort fan av fotbollsspelaren Lionel Messi.

Snabbfakta

Ålder 34 (född 1982)
Land Spanien
Högsta ranking 3
Nuvarande ranking 13 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com