januari 17, 2022

Nick Kyrgios

nick kyrgios

Tennisen behöver ibland färg och temperament. Den unge talangen Nick Kyrgios är definitivt spelaren som gett mer action både på banan och utanför. Han har under sin korta karriär hunnit vinna två ATP-titlar och har alla vapen för att bli en stor mästare.

Uppväxt och karriär

Kyrgios föddes 1995 i Canberra Australien. Som barn var han storvuxen och vägde för mycket. Föräldrarna placerade sonen i tennisskola som 6-åring, för att få mer motion. Det visade sig att han inte bara gillade tennis, australiensaren var dessutom talangfull. Juniortiden gav stor framgång och som 17-åring rankades Kyrgios som 4 på ITF-rankingen. Han vann Australien Open för junior och finalslog landsmannen Thanasi Kokkinakis. Australiensarens attackspel gav också snabb resultat på proffstouren. 2013 vann han sin första ATP-match i Franska Öppna mot Radek Stepanek. Hans riktiga genombrott skedde året senare i Wimbledon, då han slog ut den dåvarande världsettan Rafael Nadal i fyra set. Det skulle dock dröja innan Kyrgios tog sin första ATP-titel. I Marseille kom hans första turneringsseger. Han lyckades också vinna Atlanta genom att finalslå John Isner i två raka set.

Spelstil

Australiensaren har flera starka vapen. Bland dessa är serven och forehanden de vapen som ger mest vinnande poäng. Trots hans längd på 193 cm, rör han sig väldigt bra på banan. Kyrgios är dessutom en duktig returnerare.

Odds och betting på Kyrgios

Kyrgios är fortfarande en ung spelare med tiden framför sig. Medan hans odds tenderar att variera, är han alltid ett hot på favoritunderlaget hardcourt. Han är också farlig på gräset, men har det jobbigare på gruset.

Privat

  • Har grekisk pappa och malaysisk mamma.
  • Anklagades för att ha förlorat fjärde set medvetet mot Richard Gasquet, i Wimbledon 2014.
  • Skrev på Instagram att han gillar att fånga Pokémon i spelet Pokémon Go mer, än att rädda breakbollar i tennis.

Snabbfakta

Ålder 21
Land Australien
Högsta ranking 16
Nuvarande ranking 16 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com