november 27, 2021

Roger Federer

roger federer

Roger Federer är den bästa tennisspelaren genom tennishistorien. Han har vunnit det mesta som går att vinna inom tennis. Ingen spelare kan mäta sig med Schweiz och Basels stora stolthet. 17 Grand Slam-titlar och 87 ATP-tävlingsvinster är ett enastående facit. Även om Federers fantastiska karriär börjar närma sitt slut, har schweizaren fortfarande potential att vinna fler titlar.

Uppväxt och karriär

Roger Federer är uppvuxen i Schweiz, Basel. Som ung grabb spelade Federer både fotboll och tennis. Han var talangfull inom båda sporterna, men valde i de tidiga tonåren att satsa på tennis. Som junior vann Federer Wimbledon och låg etta på ITF-rankingen. Hans ATP-debut kom vid 17 års ålder. Det dock några år innan schweizaren skulle vara med och fightas om de stora titlarna. 2003 kom hans stora genombrott när han vann Wimbledon. Sedan dess har det gått på räls för schweizaren, som vunnit 17 titlar och legat etta på världsrankingen i 302 raka veckor.

Spelstil

Federer är en mycket aggressiv spelare som attackerar mycket. Han bygger upp sina poäng med en tung och varierad serve, hårda grundslag och ett bra volleyspel. Han har dessutom ett smidigt rörelsemönster och läser spelet väl.

Odds och betting på Federer

Inför de flesta tävlingar värderas Federer till en av de fyra favoriterna. Turneringar på snabbare underlag gynnar normalt Federer, som har ett starkt facit på hardcourt och snabb inomhusmatta. Federers tidigare dominans är också en sak som räknas in i oddssättningen av schweizaren.

Privat

  • Gift med tidigare WTA-spelaren Mirka Vavrinec och har två tvillingdöttrar ihop.
  • Federer är ett stort fan av fotboll och speciellt schweiziska laget Basel FC.
  • Kan tala engelska, tyska, franska, italienska och lite svenska.

Snabbfakta

Ålder 35 (född 1981)
Land Schweiz
Högsta ranking 1
Nuvarande ranking 4 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com