januari 17, 2022

Rafael Nadal

rafael nadal

Kungen av grus är utan tvekan Rafael Nadal. Den kvickfotade fightern har genom karriären vunnit 14 Grand Slam-titlar, 69 ATP-titlar, 1 OS-guld i både singel och dubbel och Davis Cup 4 gånger. Nadals karriär har varit kantad av småskador de senaste åren, men för tillfället är han skadefri och tillbaka på ATP-touren. Om spanjoren var får vara skadefri är det inget snack om att han kan skapa ny tennishistoria.

Uppväxt och karriär

Rafael Nadal växte upp i Manacor, med en familj av stort sporttradition. Vid 8 års ålder började Rafaels farbror Toni Nadal se stor potential i sin brorson. Fyra år senare vann han EM i singel för 15-åringar och det var inget tvivel om att spanjoren skulle bli tennisproffs. När Nadal var 16 år gammal vann han fem Futures-tävlingar. Hans stora genombrott på ATP-touren kom 2005, då han vann Franska Öppna och 10 ATP-titlar. Nadal är ensam spelare genom historien att ha vunnit (Monte Carlo Masters) en tävling åtta gånger på raken. Han har också tangerat också Björn Borgs rekord på fem raka vinster i Fransk Öppna. Nadal har dessutom vunnit 81 raka matcher på grus mellan åren 2005-2007.

Spelstil

Nadals styrkor bygger mest på hans starka baslinjespel och snabba fötter. Han är fysiskt stark och bjuder sällan på gratispoäng. Serven är okej, men mer effektiv tack vare att han är vänsterhänt. Nadal är också en duktig volleyspelare när han väl kommer till nätet.

Odds och betting på Nadal

På gruset är Rafael Nadal alltid spelvärd. Även om han haft skador den senaste tiden, är han alltid en av huvudfavoriterna på underlaget. Han är också en duktig spelare på hardcourt och gräs. Men ju snabbare underlaget är, desto mer stiger Nadals odds i regel.

Privat

  • En av Rafaels farbröder heter Miguel Nadal. Han är tidigare känd för sin internationella fotbollskarriär i det spanska landslaget och FC Barcelona.
  • Medverkade i Shakiras musikvideo ”Gipsy”, 2009.
  • Är mycket rädd för hundar.

Snabbfakta

Ålder 30
Land Spanien
Högsta ranking 1
Nuvarande ranking 5 (2016.08.22)
Titlar 9 Franska Öppna , 2 Wimbledon, 2 US Open, 1 Australian Open, 1 OS-guld i singel och

2017 Copyright - Tennistipset.com