november 27, 2021

David Goffin

david goffin

Belgien letar fortfarande efter sin första Grand Slam-vinnare på herrsidan. Möjligen är David Goffin spelaren som kan göra det. Även om Goffin är en extremt talangfull spelare, kommer belgaren behöva öka sin fysiska och psykiska styrka för att nå den yttersta världstoppen.

Uppväxt och karriär

David Goffin är uppvuxen i Rocourt, Belgien. Han föddes 1990 och spelade tennis för första gången som 6-åring. Pappa Michel var tenniscoach och började tidigt att fostra sonen inom sporten. Som ung var Davids största inspirationskälla Roger Federer. Under juniortiden var Goffin rankad bäst som nummer 9 på ITF-rankingen. De kommande åren på proffstouren blev kämpiga och även om han vann Futures-tävlingar, lossnade det aldrig riktigt i de större tävlingarna. 2012 började Goffin hitta sin storform. Han vann bl.a. två Challengertävlingar och nådde åttondelsfinalen i Franska Öppna, där han förlorade mot barndomshjälten Roger Federer i fyra set. Efter det har belgaren etablerat sig på ATP-touren. 2014 är hans bästa år titelmässigt, då han segrade i Metz och Kitzbühel.

Spelstil

Belgaren tar bollen tidigt från baslinjen och har bra touch i handlederna. Tekniskt sett har han en mycket bra forehand och backhand. Hans fötter är också väldigt kvicka. Serven är okej, men behöver mer tyngd.

Odds och betting på Goffin

Goffin har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Hans jämna spel har gett en hög ranking. Men trots det saknar han större titlar. Goffin är spelvärd som matchvinnare mot lägre rankade. Tävlingsvinster är däremot en högoddsare för belgaren, som sällan når finaler på ATP-touren.

Privat

  • Älskar att spela och följa golf.
  • Har ett pojkaktigt utseende, som gör att han ser yngre ut än vad han egentligen är.
  • Gillar att resa vid sidan om tennisen.

Snabbfakta

Ålder 25 (född 1990)
Land Belgien, bor i Monte Carlo, Monaco
Högsta ranking 11
Nuvarande ranking 14 (2016.08.22)

2017 Copyright - Tennistipset.com